Test Examine

One Word Substitution Test 4

This test is very important for all your competitive exams.

OWS

You have 10 minutes for 25 questions.


One Word Substitutions

Test No. 04 

1 / 25

Decay of organic matter producing a fetid  smell

 

2 / 25

Diminish in value over a period of time

 

3 / 25

Not able to produce children

 

4 / 25

A funeral poem

 

5 / 25

One who walks in sleep

 

6 / 25

A person or thing that has the same name as another 

 

7 / 25

Able to adapt to many different functions or  activities

 

8 / 25

One who treats skin diseases

 

9 / 25

The original inhabitants of a country

 

10 / 25

A person who sells and arranges cut flowers

 

11 / 25

 One who draws or produces maps

 

12 / 25

A game in which no one wins

 

13 / 25

A strong and fast moving stream of water

 

14 / 25

People living at the same time

 

15 / 25

One who can use both hands efficiently

 

16 / 25

One skilled in telling stories

 

17 / 25

 Fear of Fire

 

18 / 25

One who is honourably discharged from service 

 

19 / 25

A perception without objective reality

 

20 / 25

A man devoid of kind feeling and sympathy

 

21 / 25

One who eats too much

 

22 / 25

 A roundabout way of speaking

 

23 / 25

An old unmarried woman

 

24 / 25

One who is determined to take full revenge for wrongs done to him 

 

25 / 25

Just punishment for wrong doing

 

Your score is

The average score is 30%

0%

Subscribe YouTube ChannelSubscribe
Join Whatsapp Join Now
Join Telegram Join Now
Join Facebook PageJoin Now

To Download PDF, Join Telegram or go to the End of the Post.

1. Decay of organic matter producing a fetid 6 smell

(a) Putrefy

(c) Neoteric

(b) Crisp

(d) Virgin

Ans-A

2 Diminish in value over a period of time

(a) Escalate

(c) Aggrandise

(b) Augment

(d) Depreciate

Ans-D

3 Not able to produce children

(a) Gravid

(c) Fecund

(b) Hebetic

(d) Sterile

Ans-D

4 A funeral poem

(a) Elegy

(c) Parody

(b) Pandemonium

(d) Sonnet

Ans-A

5 One who walks in sleep

(a) Drover

(c) Numismatist

(b) Fastidious

(d) Somnambulist

Ans-D

6 . A person or thing that has the same name as another 

(a) Pseudonym

(b) Namesake

(c) Relative

(d) Successor

Ans-B

7. Able to adapt to many different functions or  activities

(a) Expert

(c) Surrogate

(b) Versatile

(d) Deputy

Ans-B

8 One who treats skin diseases

(a) Radiologist

(c) Cardiologist

(b) Geologist

(d) Dermatologist

Ans-D

9 The original inhabitants of a country

(a) Immigrants

(c) Residents

(b) Aborigines

(d) Slaves

Ans-B

10 A person who sells and arranges cut flowers

(a) Nutritionist

(c) Florist

(b) Agriculturist

(d) Botanist

Ans-C

11 One who draws or produces maps

(a) Cartographer

(c) Designer

(b) Photographer

(d) Draftsman

Ans-A

12 A game in which no one wins

(a) Conquest

(c) Triumph

(b) Draw

(d) Feat

Ans-B

13 A strong and fast moving stream of water

(a) Rivulet

(c) Torrent

(b) Creek

(d) Trickle

Ans-C

14 People living at the same time

(a) Comrades

(c) Friends

(b) Cosmopolitans

(d) Contemporaries

Ans-D

15 One who can use both hands efficiently

(a) Ambivalent

(c) Genius

(b) Skillful

(d) Ambidextrous

Ans-D

Keys: 1-b, 2-b, 3-d, 4b, 5-c 6-a, 7-b, 8-c, 9-d, 10-d

16. One skilled in telling stories

(a) Ventral

(c) Raconteur

(b) Fanatic

(d) Tyro

Ans- C 

17. Fear of Fire

(a) Arsonphobia 

(c) Astrophobia

(b) Astraphobia 

(d) Arrhenphobia

Ans- A

18  One who is honourably discharged from service 

(a) Belligerent

(c) Truant

(b) Emeritus

(d) Mercenary

Ans- B

19. A perception without objective reality

(a) Cynicism

(c) Illusion

(b) Hallucination

(d) Optimism

Ans- B

20. A man devoid of kind feeling and sympathy

(a) Callous

(c) Gullible

(b) Credulous

(d) Bohemian

(b) Glutton

Ans- A

21  One who eats too much

(a) Impostor

(c) Hypochondriac

(d) Intestate

Ans- B

22. A roundabout way of speaking

(a) Centipede

(b) Circumlocution

(c) Coercion

(d) Concentric

Ans- B

23. An old unmarried woman

(a) Masochist 

(c) Sniper 

(b) Septuagenarian 

(d) Spinster

Ans- D

24. One who is determined to take full revenge for wrongs done to him 

(a) Enmity

(c) Pedantic

(b) Nigger

(d) Vindictive

Ans- D

25. Just punishment for wrong doing

(a) Dandy

(c) Prodigy

(b) Nemesis

(d) Wagon

Ans- B

Leave a comment